ВЕЛИКИТЕ НЕЩА СА ПРОСТИ – ОТКРИЙ ГИ С РЕЙКИ! Bulgarien Bulgarien Turkish

ХАРМОНИЗИРАНЕ С ПИРАМИДА

НОВО!

Работа с островърха пирамида от дърво и пирамидално столче

Използва се за изчистване и зареждане, и е мощна комбинация с пирамидално столче, което е на височина 1/3 от пирамидата и въздейства на първите 3 чакри. Може да се използва и извън пирамидата.За основа е послано килимче с мандала под пирамидата. Подготвям човека за зареждане, с леене на восък, реики и кристалотерапия, като го изчиствам от негативна енергия. Кристалът въздейства на щитовидната жлеза, гръбначния стълб и костна система. По този начин комплексно и последователно има по голям и бърз резултат, и човек се чувства цялостно в духовно и физическо здраве и енергиен баланс, в хармония с всеки и всичко.

Прилагам пирамидата в комбинация с релаксираща музика, с възможност за медитация, държейки в ръцете минерали. В лявата ръка, отговаряща за ян (мъжката енергия) слънцето – шунгит, а в дясната, отговаряща за ин (женската енергия) луната – флоурит и съответно стъпили боси на тях. С леки движения върху минералите се активират всички точки по стъпалата.Така се хармонизира цялото тяло от глава до пети, докато стои в пирамидата, която е срещу моя голяма енергийна картина. Осеща се нахлуване на енергия от върха на пирамидата през фонтанелата и преминава през цялото тяло, усеща се спокойствие на ума, духа, възстановява и извисява, интуитивно помага. Пирамидата изчиства негативни енергии, действа изцеляващо на всички нива (прониква в тялото до клетки, тъкани, мускули, кости и всички органи), като там където има стара травма или здравословен проблем се усеща като реакция.

P P

ЗА КАКВО ДЕЙСТВА ПИРАМИДАТА И КОЛКО ВРЕМЕ СЕ СТОИ В НЕЯ

- Пречиства и зарежда физическото и духовното тяло, лекарства, вода и предмети, поставени на височина 1/3 вътре в нея.
- Освобождава депресии, потиснатост, страх, безсъние и др.
- Подмладява, балансира и стимулира имунната система.
- Регулира кръвното налягане и болки по тялото и главата.
- Въздейства на костната система и успокоява нервната система.
- Помага при психологични проблеми и придобити страхове от стрес.
- Забавя стареенето, като регенерира клетките.
- Предпазва от възвръщане на стари проблеми и защитава от нови негативни въздействия.
- Стимулира здравословното и регулира психическото и емеоционално състояние на тялото и душата.

В пирамидата се стои 1 път 20 минути на ден за профилактика, а за хронични проблеми 2 пъти по 20 минути на ден, за бременни и деца  по 10 минути 1 път на ден. Зареждането води до самоосъзнаване, позитивно надграждане и одухотвореност у човека.И за всеки човек ми се дава за какво и колко време да я ползва.

Когато се касае за казус, полезен за хората, чрез консултация им въздействам на молекулярно ниво - вода, клетки и тъкани. Хармонизирам жизнената енергия, което води до баланс в живота и хармония на човешкото тяло и душа с мисъл добра, без стрес.

Човек живее по-добре и се радва на по-висок жизнен стандарт, което води до дълголетие.

ТАЙНАТА НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО

Как се постига дълголетие?

Във времето всичко се променя и развива, такова е и нашето тяло.

От една страна фактор за дълголетие е генно заложеното наследство от нашите родители и прародители. От друга страна, за да не остаряваме толкова драстично, важно е да се чувстваме млади и физически да го реализираме. Обновяваме тялото с жизнена енергия и позитивни мисли, и излъчваме любов. Добре е да пием вода, като редуваме – изворна, планинска или минерална .
Природата е един от факторите, с които можем да се пречистваме и зареждаме тялото като по-често излизаме в планината. Там  ни се дава възможност да прилагаме медитации, различни видове упражнения – дихателни и духовни техники, които активират клетките и забавят процеса на стареене. Движението отделя токсините чрез изпотяване, от природата се зареждаме, наслаждаваме се на птичките, слънцето и красотата. Изпитваме щастие, което ни личи по лицата. Когато има вътрешно удовлетворение, проявяваме мъдрост и умеем да прощаваме, клетките се възстановяват в организма. Като водим добър, природосъобразен начин на живот и консумираме екологично чиста храна, придружена с хранителни добавки, директно изстискани сокове от нар, арония, плодове от годжи бери, масло от черен кимион и др. достигаме дълголетие. С годините ние помъдряваме и се стремим да осъществим своите планове, творчески идеи, цели и желания. Чрез вътрешната красота на душата постигаме успехи в живота. Тогава духът ни се калява, клетките се възстановяват, усмихваме се и вярваме в себе си, знаем какво искаме в живота. С добри дела берем плодовете от труда като награда, сякаш не са ни изпращани изпитания. При възможност да избягваме стреса, страха и да се освобождаваме от тях, за да се чувстваме здрави и да достигнем дълголетие.

Картините ми излъчват космична енергия, която като проводник отразявам на платното с пръсти. Човек се зарежда, в следствие на което адреналина в тялото се увеличава. Въздейства на различни нива - физично, емоционално, духовно; чрез различната цветова гама и космични послания към всяка картина в рима.  Дава възможност на човек да се замисли, как живота да му се подобри в личен и служебен план, с късмет и позитивни приятели за по-добро развитие в живота, като си осъществява желанията. С енергийно натрупване на въздействието от картината във времето и постоянна работа, човек се наслаждава на хармонията в дома или офиса, където е поставена. Това е най-лесният и достъпен начин човек да си помогне с нея, и да отправи желания. Така се разрешават в положителна посока събития, отношения и им се отстраняват здравословните проблеми. Само трябва с разтворени длани към картината посланието да се прочете, желанието да се спомене и енергията потича по-силно и чрез тръпки, и топлина по тялото от глава до крака ще му даде резултата. През 2008 година мои картини бяха изследвани от проф. д-р Игнат Игнатов в НИЦМБ. Експериментите включваха въздействие върху човек с космична картина чрез авторската му методика за цветен Кирлианов спектрален анализ. Със същата картина и още една  се извърши  изследване на спектъра на вода с прибора на проф. Антонов. Той е съавтор на проф. д-р Игнатов при изследване на биофизични полета. Физичните прибори показаха, че картините имат биоинформационен обмен с човека. Това доказателство е за пръв път в света с тези методи през 2008 г. Особено видимо е промяната на биоелектричната аура на човек който наблюдава картина. Неговата аура се стреми да „копира” тази на художника. Изследването е направено с цветен Кирлианов спектрален анализ. Всяка картина има уникалното въздействие, както и определено индивидуално космично послание в рима за какво е предназначена да въздейства. Така пациентите ми, избирайки си копия от картина и прочитайки космичното послание разбират, че точно от нея имат нужда за техните проблеми.
Ролята на изобразителното изкуство
Чрез изкуството хората  изразяват мислите и чувствата си. За хората изкуството е толкова необходимо, колкото и   удовлетворяването на материалните им нужди.
Чрез произведенията на изкуството опознаваме света и хората.
Картините на Пенка Нешева през погледа на карловския художник  - галерист Димитър Бакарджиев „Пенка Нешева е феномен, тя рисува духовното излъчване на хората, техните радости, проблеми и грижи. Тя се докосва до невидимата енергия , като рисува психозаредени холограми от образи, линии и състояния. Зрителят сам открива необходимостта от "съжителство" в нейните рисунки. Те го карат да изпитва душевна хармония и спокойствие, променят го към по-добро. Феномен е за това, защото прави света по- спокоен, а хората щастливи.”
За да сме здрави, щастливи и успешни, трябва да се обърнем към нас самите, да променим това, което не ни харесва, за да постигнем това, което желаем. Длъжни сме да държим на себе си, на своите близки, да изживеем живота си достойно, да се чувстваме и да изглеждаме млади, да можем да прилагаме техники които ни харесват, за да преоткрием безграничните сили в нас и да преодоляваме препятствията, от което помъдряваме. Чрез нашето поведение и външен вид можем да даваме пример и да привличаме последователи в живота за хармония и щастие, за това трябва да програмираме тялото, ума и душата. Когато изберете този път на вашата духовна промяна, неизбежно ще се променят вашата среда и приятелства и срещате учителите, когато сте готови. Медитациите успокояват ума, откриват нови познания, умения и идеи. Дишането и йога практиките, лечебните мудри са едни от многото техники, от които можете да изберете тези, които да ви носят радост и удовлетворение. Всичко това дава резултат, променя ви се живота неизбежно, трябва да въздействате на ума, тялото и духа с натрупване, издигате се на по-високо ниво, ниво на самоосъзнаване, самоувереност, сигурност, огромна вяра в себе си с лична сила. Въздействате на клетките на организма да се подмладяват и кожата и физическото тяло, с добра храна изглеждате добре. Думите са едни от факторите да се чувстваме млади, те имат силата да оздравяват и разболяват, да радват или разплакват, те дават силата на духа и го възстановяват. Затова е добре да подбираме думите, които изричаме, да не разочароваме хората, а по възможност да активираме мисълта с оптимизъм, решителност, амбициозност и да вярваме в себе си. Психологичните разговори допринасят за преодоляване на проблемите, намиране на решения, възстановяване на организма и удължаване на живота. Като отстраним някои вредни навици като късното лягане вечер, тютюнопушенето, консумацията на големи количества алкохол,месо достигаме до по-здравословен начин на живот. Прекомерната употреба на сол, която не само унищожава калция в организма, но е и сред причините за високо кръвно. Оцетът е здравословна подправка в кухнята, и служи за намаляване на лошия холестерол в кръвта.Добавен в храните спомага за по доброто усвояване на калция. Трябва да внимаваме какво говорим, защото думите действат не само на околните, но и на самите нас, а спокойствието води до дълголетие.

Трябва да сме упорити и позитивни във всички наши действия, начин на живот, да не остарява мисленето ни, да имаме шанс, късмет и вяра, не само да се чувстваме, а и да изглеждаме млади. Можем да се променим към добро и да правим всичко, което ни доставя удоволствие. Ежедневно трябва да работим върху себе си, за да не допускаме външното влияние от околната среда и да подобрим баланса на целият организъм. Излъчването, кожата на лицето и душевния мир ни помагат да изглеждаме красиви и щастливи.